Kokka

RETSEPT | Juustukattega kaalika-sealihavorm on roog külmadeks sügisõhtuteks 

Laura Strandberg, 3. oktoober 2018, 15:05
Mõnusalt kosutav kaalika-sealihavorm LAURA STRANDBERG
Kui valmis saavad esimesed kodumaised kaalikad, tekib kohe isu ahjuroa järele. Valmista seda klassikalise maitsega juurikavormi esimestel jahedatel sügisõhtutel ja tuju läheb kohe heaks.

Antud kogusest jätkub neljale. Roa valmimisaeg on 1 tund ja 45 minutit.

Vaja läheb: 
2 keskmise suurusega kaalikat
1 sibul
4 kartulit
500 g seakaelakarbonaadi
2 muna
400 ml koort
veidi tilli ja peterselli
200 g riivjuustu
õli praadimiseks
soola ja pipart 

1. Koori ja tükelda kaalikas, sibul ja kartulid.
2. Tükelda liha ja pruunista seda kergelt kuumas õlis koos sibulaga.
3. Sega liha ja sibul juurikatega ning kalla ahjuvormi.
4. Klopi munad koorega lahti, maitsesta segu soola, pipra ja veidikese hakitud tilliga ning peterselliga.
5. Vala muna-kooresegu vormi, raputa üle riivjuustuga ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 75 minutit. Kaunista valmis vorm maitserohelisega!

Hea teada! Vormi sobib hästi ka porgand ja kapsas!

Mõnusalt kosutav kaalika-sealihavorm LAURA STRANDBERG

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee