Blogid

BLOGI | Sügisesed maitsed: soojendavate vürtsidega porgandikeeks 

Blogi Jazzinokitchen, 10. oktoober 2018, 13:57
Vürtsidega porgandikeeks Jazzinokitchen
Külmad ilmad lausa meelitavad vürtsid maitseaineriiulilt alla. Selles blogi Jazzinokitchen tatrajahuga porgandikeeksis on kasutatud kaneeli ja muskaatpähklit. Glasuur on tavapärasest kergemas versioonis.

Keeks:
3 porgandit, kokku u 200 g
100 g rosinaid
100 g kreeka pähkleid
150 ml mahedamaitselit toiduõli
100 g joogi skyr'i (või vedelamat maitsestamata jogurtit)
3 suurt muna
pool tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
200 g toortatrajahu
2 tl kaneeli
veidi muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
100 g suhkrut, kui kodus juhtub olema, siis muscovado suhkrut

Toorjuustuglasuur:
25 g tuhksuhkrut
2-3 sl sidrunimahla
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu

Tee nii:
1. Koori ja riivi porgandid.
2. Pese rosinad ning haki pool Kreeka pähklitest jämedalt ning vala mõlemad porgandite juurde kaussi. Ilusamad pähklid jäta kaunistamiseks.
3. Vispelda eraldi kausis ühtlaseks õli, munad, skyr ning vanilje.
4. Teises kausis sega jahu suhkru ja maitseainetega.
5. Sega kausside sisud kokku ning vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund, kuni keeks on keskelt küps. Lase algul mõne minuti vormis ning seejärel restil jahtuda.
6. Glasuuriks sega tuhksuhkur toasooja toorjuustu ja sidrunimahlaga ühtlaseks. Kaunista jahtunud keeks glasuuri ning ülejäänud kreeka pähklitega.

Loe pikemat blogipostitust siit 

Vürtsidega porgandikeeks Jazzinokitchen

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee