Kokka

RETSEPT | Idamaine ja vürtsikas kana tikka masala 

Laura Strandberg , 11. oktoober 2018, 13:36
Idamaine ja vürtsikas kana tikka LAURA STRANDBERG
Veidi vürtsikas ja soojendav kanakaste sobib külmadel õhtutel hästi. Kellele idamaine toit meeldib, lisab selle tõenäoliselt oma lemmikretseptide hulka.

Retseptis antud kogustest jätkub kahele ning valmistamiseks kulub 2 tundi maitsestumiseks + 30 minutit toidu valmistamiseks.

400 g kanafileed
1 sl karripastat
2 sl maitsestamata jogurtit
1 sibul
2 küüslauguküünt
30 g võid
1 sl riivitud ingverit
1,5 dl tomatipüreed
1,5 dl vett
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1,5 tl paprikapulbrit
1,5 tl garam masala maitseainet

poole sidruni mahl, praadimiseks õli, soola ja pipart

1. Lõika kana kuubikuteks ning sega karripasta ja jogurtiga. Lase kanal vähemalt 2 tundi külmas seista.
2. Kui kana on maitsestunud, tõsta lihatükid kuumale pannile, kuid marinaad, milles kana oli, jäta alles – seda läheb pärast vaja. Alguses pruunista ja siis prae kanafileetükid kuumas õlis valmis.
3. Haki peeneks küüslauk ja sibul ning hauta neid madalal tulel potis sulavõis 5 minutit. Lisa hulka ka ingver ja sool-pipar ning kuumuta veel paar minutit.
4. Lisa potti ka tomatipüree, alles jäänud jogurtimarinaad ja vesi ning kõik vürtsid. Hauta kastet madalal tulel 10 minutit, lisa potti ka kanafileetükid ja pigista hulka sidrunimahl. Seejärel kuumuta kastet 2 minutit ning serveeri kohe riisi või riisinuudlitega!

Hea teada! Kui soovid tuntavalt vürtsikat kastet, siis lisa koos ingveriga potti ka hakitud tšillikaun.

Idamaine ja vürtsikas kana tikka LAURA STRANDBERG

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee