Blogid

BLOGI | Kõrvitsa-toorjuustukook karamelli ja pekanipähklitega 

Laura Strandberg, 21. oktoober 2018, 08:15
Kõrvitsa-toorjuustukook karamelli ja pekanipähklitega Laura Strandberg
Blogi My Cooking Affair jagab tõeliselt pidupäevaliku kõrvitsakoogi retsepti. Selle valmistamine vajab veidi aega, kuid on iga minutit väärt!

Biskviit
100 g võid
6 muna
6 dl väga peent suhkrut
8 dl jahu
5 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl piima
1,5 dl kõrvitsapüreed

Toorjuustu vahukoorekreem
400 ml vahukoort
800 g toorjuustu
8 spl tuhksuhkrut

Karamellikaste
200 g suhkrut
3,5 dl piima
1 sl tärklist
0,5 tl soola

Vahele
niisutamiseks apelsinimahla
400 g mustikaid


1. Biskviidi valmistamiseks sulata või ja lase jahtuda.
2. Vahusta leiges vees soojendatud munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Selleks kulub 5–8 minutit.
3. Sega kausis kokku kuivained ja sõelu munavahule. Sega lusikaga ettevaatlikult ühtlaseks.
4. Pane eraldi kaussi u 2 dl tainast. Lisa sellele sulatatud või, kõrvitsapüree ja piim ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa saadud segu ülejäänud tainale.
5. Kalla tainas munavahule ning sega ettevaatlikult alt üles liigutustega läbi.
6. Jaga biskviidi tainas kahe 18 cm läbimõõduga koogivormi vahel võrdselt ära. Küpseta 175kraadises ahjus alumisel siinil 45-50 minutit. Seejärel võta vormid ahjust ja lase 5 minutit seista. Kummuta biskviidikoogid restile, lase 10 minutit jahtuda, kata siis uuesti vormiga ja lase täielikult jahtuda. Resti puudumisel ära kooki jahtumise ajaks vormiga kata.
7. Toorjuustu kreemi jaoks lisa vahukoorele suhkur ja vahusta pehmeks ja kohevaks vahuks.
8. Lisa vahukoorevahule kergelt läbi segatud toorjuust ja mikserda veel veidi.
9. Karamellikastme jaoks pruunista suhkur pannil. Lisa 3 dl kuuma piima ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.
10. Sega tärklis 0,5 dl piimaga. Lisa see suhkrusegule ning kuumuta segades esimese mulksatuseni. Seejärel tõsta pann tulelt ja maitsesta näpuotsatäie soolaga.
11. Koogi kokkupanekuks lõika mõlemad biskviidipõhjad kolmeks ja jaga toorjuustukreem viieks võrdseks osaks.
12. Aseta biskviidikiht põhjaks, niisuta seda apelsinimahlaga, määri peale toorjuustukreem ning puista peale mustikaid. Korda seda iga kuue kihiga.
13. Kata kook pealt õhukese toorjuustukreemikihiga ning pane kuueks tunniks külma. Jäta kreemi alles hilisemaks katmiseks.
14. Enne serveerimist kata kook külgedelt ja pealt toorjuustukreemiga ning vala peale karamellikaste. Kaunista pekanipähklitega.

Vaata retseptid blogist My Cooking Affair

Kõrvitsa-toorjuustukook karamelli ja pekanipähklitega Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee