Jazzino

BLOGI | Kreeka pähkli kreemiga baklažaanirullid 

Toimetas Tuuli Mäemat, 25. oktoober 2018, 14:33
Isuäratav roog! Foto: Jazzino.blogspot.com
Jazzinokitcheni blogi jagab täna meile ühte eriti tervisliku, aga samas põnevat retsepti, mis on väärt katsetamist! Retseptist jagub kuuele.

Vajal läheb: 

  • 2 väikest baklažaani
  • soola
  • pipart
  • 2 sl oliiviõli
  • 150 g kreeka pähkleid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 kuhjaga tl khmeli suneli maitseainesegu
  • pool tl jahvatatud koriandrit
  • 3 sl õunaäädikat 
  • u 70 ml kuuma vett
  • serveerimiseks granaatõunaseemneid ja värsket koriandrit või lehtpeterselli

Tee nii:

1. Lõika banklažaanid pikuti õhukesteks viiludeks. Lao nad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale veidi soola ning jäta seisma.

2. Samal ajal mõõda blenderisse kreeka pähklid ja jämedalt hakitud küüslauk. Purusta peenemaks, jättes siiski segusse suuremaid tükke. Lisa maitseained, äädikas ning umbes pool kuumast veest. Blenderda läbi ning lisa vähehaaval veel vett, kuni saad paraja konsistentsi. Võib juhtuda, et kõike vett ei lähegi vaja. Segu peab olema paks ning mitte laiali valguma. Timmi maitse soola-pipraga paika, vajadusel lisa veidi äädikat.

3. Tupsuta baklažaaniviilud köögipaberiga kuivaks - sool on viiludest niiskust väikeste piiskadena välja toonud - tänu sellele ei ima viilud liiga palju õli sisse. Jahvata viilude mõlemale poole veidi pipart ning määri vähese oliiviõliga. Kahest sl-st õlist peaks tervele kogusele kenasti piisama.

4. Küpseta ahjus 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 15-20 minutit, kuni küpsed. Lase veidi jahtuda. Tõsta igale viilule veidi kreeka pähkli segu ning rulli kokku.

5. Serveerimisel puista peale granaatõunaseemneid ning värsket koriandrit või lehtpeterselli. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee