Kokka

Toit kolmeks päevaks! Hakkliharoog, mis valmib kartulite ja riisiga ning pirukana 

Laura Strandberg, 6. november 2018, 19:48
Nutikalt planeeritud roog valmib kiirelt ja lihtsalt Laura Strandberg
Nutikas on planeerida pere toidukorrad nii, et need valmiksid lihtsalt ja kiirelt. Siin üks hakkliharoog, mida saad kolmel päeval serveerida erinevate lisanditega. Lisaks maitseb see kindlasti kogu perele!

Esimesel päeval: ahjukartulid hakkliha ja ubadega
Krõbedad kartulid maitsevad juba iseenesest häst, kuid hakkliha-oalisandiga on need veel täiuslikumad ja kõhtu täitvamad.

Samal teemal

500 g kartuleid
2 sibulat
1,8 kg hakkliha
1 küüslauguküüs
2 purki Kidney ube
600 g hakkliha
2 paprikat
peterselli
õli praadimiseks
soola ja pipart

Valmista ahjukartuli-hakkliharoog nii:
1. Koori ja viiluta/tükelda kartulid. Kuivata need köögipaberiga , sega vähese õli, peterselli ja soolaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni need on pehmed ja kuldsed.
2. Samal ajal haki peenelt sibul ja kuumuta pannil kuumas õlis klaasjaks. Prae koos sibulatega pannil hakkliha. Kui see on veidi küpsenud lisa hakitud küüslauk, tükeldatud paprika ja oad. Maitsesta roog soola-pipraga.
3. Serveeri 1/3 oa-lihasegust koos kartuliutega ja hakitud peterselliga.
4. Ülejäänud hakkliha jahuta maha, sulge õhukindlalt ja jäta järgmisteks päevadeks ootele.

Teisel päeval: riisi-oa pada
Pada tuleb mõnusalt maheda maitsega ja mitte liiga vesine. Kui igatsed krehvtisemat ampsu, haki juurde veidi tšillit, aga suurt vajadust selleks pole.

Vajad juurde:
300 g keedetud riisi
2 tomatit

Valmista riisi-oapada nii:
1. Keeda riis vastavalt juhendile valmis.
2. Tükelda tomatid.
3. Sega eelmisest päevast järele jäänud liha koos riisi ja tomatitega ja tee pannil soojaks. Sega juurde äsja valmis saanud riis ja lase riisiroal kaane all veidi maitsestuda.
4. Järele jäänud hakkliha sule taas õhukindlalt ja säilita külmas.

Kolmandal päeval: hakkliha-juustupirukas
Piruka üle rõõmustab vist igaüks! Kui tunned, et sellest jääb õhtusöögi jaoks siiski väheks, valmsta selle kõrvale roheline salat ja paku rooga hapukoorega.

Vajad juurde:
400 g lehttainast
150 g riivjuustu

Valmista pirukas nii:
1. Poolita tainas ja laota see küpsetusvormile.
2. Laota sellele järelejäänud hakkliha-osasegu ja raputa täidisele pool riivjuustust.
3. Pane juustule taina teine pool ja raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit!

Nutikalt planeeritud roog valmib kiirelt ja lihtsalt Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee