Jazzino

BLOGI | Siiruviiruline ploomi-juustukook 

Blogi Jazzinokitchen, 20. detsember 2018, 09:58
Mõnusalt ploomine juustukookFoto: Blogi Jazzinokitchen
Aknast välja vaadates tundub, et nüüd ongi just õige aeg keldrisse või külma varutud koduaia vitamiine täis viljad välja võtta. Blogi Jazzinokitchen kasutas sügavkülmutatud ploome, et teha üks hõrk juustukook, millel katteks kardemoni ja vaniljega maitsestatud kreem.

Küpsisepõhi:
umbes 85 g ehk 8 kandilist küpsist, näiteks Kalevi apelsinimaitselisi
30 g sulavõid
2-3 kupart purustatud kardemoni
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu või Farmi köögikreemi
2 suurt muna
75 g suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti, vaniljesuhkrut või pool tl vaniljekaunapastat
150 g ploomipüreed
5 kupart purustatud kardemoni
1/4 tl kaneeli

Samal teemal

RETSEPT | Kasukas suitsulõhega
14. detsember 2018, 15:13
RETSEPT | Nostalgilised linnupiimakommid
13. detsember 2018, 14:00
RETSEPT | Nii lihtne marja-kohupiimatort!
10. september 2018, 20:36

1. Vali koogi jaoks 20cm lahtikäiv vorm.
2. Purusta küpsised ja samal ajal sulata või.
3. Lisa küpsisepurule sulavõi ning sega hulka kardemon. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
4. Klopi toorjuust või köögikreem suhkru ja vaniljega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad.
5. Tõsta pool segust eraldi kaussi, kuhu lisa ploomipüree, kaneel ja kardemon.
6. Vala esmalt 2/3 ploomidega segust küpsetusvormi, seejärel ettevaatlikult valge ning siis tõsta lusikaga törtsudena koogile ülejäänud 1/3 ploomisegust. Tõmba noaotsaga siiruviiruliseks ja küpseta 160 kraadi juures umbes 35-40 minutit, kuni segu on hüübinud, kuid keskelt veel võdiseb. Lase täielikult jahtuda ja serveeri ideaalis järgmisel päeval.

Loe pikemat postitust blogist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee