Kokka

RETSEPT | Suvine salat grillitud kana ja maasikatega 

Laura Strandberg, 25. juuni 2019, 05:53
Suvine salat grillitud kana ja maasikategaFoto: Laura Strandberg
Mis oleks soojal suvepäeval parem roog kui üks mõnus ja kerge suvine salat? Lisa salatile ka maasikaid ning suvine mekk ongi kindlustatud! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 minutit
50 minutit + marineerimise aeg

Vaja läheb:

  • 80 ml külmpressitud oliiviõli
  • poole värskelt pressitud sidruni mahl
  • värsket hakitud estragoni 
  • 3 spl palsamiäädikat
  • 4 tk kanafileed 
  • 400 g maasikaid
  • 1 avokaado
  • 1 väike punane sibul
  • 250 g feta juustu 
  • 1 keskmine kurk
  • 200 g spinatit 
  • 1 peotäis röstitud mandlilaaste
  • 1 peotäis oliiviõliga röstitud saiakuubikuid
  • soola, musta pipart 

Valmistamine

  • Sega kastmeks kokku oliiviõli, sidrunimahl, hakitud estragon ja palsamiäädikas.
  • Aseta kanafileed väiksemasse kaussi, kata poole kastmekogusega ja lase paar tundi maitsestuda.
  • Grilli kanafileed grillpannil keskmisest kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt umbes neli minutit, seejärel madalal kuumusel veel 20 minutit, keerates kanafileed aeg-ajalt ümber. Lase veidi jahtuda ja lõika siis umbes 0,5 cm viiludeks.
  • Poolita maasikad. Koori ja viiluta avokaado. Viiluta ka sibul õhukeselt. Tükelda feta  juust ja kurk.
  • Sega maasikad, spinat ja punane sibul 2/3 järelejäänud kastmega.
  • Tõsta salatipõhi kaussidesse või vaagnale. Sinna peale tõsta avokaado- ja kanaviilud, feta juust, röstitud saiaviilud ja mandlilaastud.


HEA TEADA!
Võid kana marinaadi panna juba eelmisel õhtul, kuid sel juhul pane veidi vähem estragoni.

Samal teemal

16. juuni 2019, 17:13
VÜRTS | Maitsev murulauk tõstab söögiisu ja soodustab seedimist
16. juuni 2019, 11:50
Toit kaheks päevaks: kanašašlõkist saad imemaitsvad ciabatta'd

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee