Jazzino

BLOGI | Üllatustest pungil porgandiquiche 

Blogi Jazzinokitchen, 20. veebruar 2019, 12:23
Kas oled porgandiquiche varem söönud?Foto: Blogi Jazzinokitchen
Magus ja krõmps porgand meeldib kõigile. Blogi Jazzinokitchen on seda tervislikku juurvilja kasutanud pirukaretseptis, kus porgandi maitset võimendavad sibul ja rukkikamajahust valmistatud põhi.

Põhi:
100 g täistera nisujahu
50 g rukkikamajahu
0,5 tl soola
0,5 tl tüümiani
50 g võid
1 muna

Täidis:
500 g porgandeid
1 sibul
2 dl piima
3 muna
2 tl kuivatatud tüümiani
soola
pipart
50 g tugevamaitselist laabijuustu, näiteks parmesani

Samal teemal

1. Mõõda kuivained kaussi, lisa või ning näpi puruseks. Löö kaussi ka muna ning mätsi segu taignaks. Pane taignapall kilesse ning vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Pese ja koori porgandid ning keeda vees poolpehmeks. Tükelda toores sibul ja riivi keedetud porgand jämeda riiviga. Klopi lahti munad ning lisa piim. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Lisa porgandi-sibulasegu munapiimale ning sega läbi.

3. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on pealt kuiv. Vala põhjale täidis ning küpseta pirukat 200 kraadi juures 20 minutit. Riivi juust peene riiviga ning puista pirukale. Küpseta veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas tahenenud. Serveeri soojalt või külmalt, kõrvale paku värsket salatit.


Loe pikemat blogipostitust siit.