Kokka

Viis lihtsat retsepti, mida teha sügavkülmikus olevate köögiviljasegudega! 

Toimetas Laura Karro, 21. veebruar 2019, 12:36
Alati on nutikas hoida sügavkülmikus juurviljasegusid, mida vajadusel kiireks eineks valmistada.Foto: Free-Photos, Pixabay
Varsti saab turult juba ohtralt värskeid köögivilju, aga sügavkülmik on veel täis brokkoliõisikuid, oakaunu ja köögiviljasegusid. Mida neist valmistada, et kevadeks külmiku tühjaks saaks?

Oad ja peekon
Prae peekon pannil läbi, sega sisse paar minutit eraldi keedetud oakaunadega ja maitsesta parmesani juustuga.

Brokkoli juustuga
Kalla brokkoliõisikud ahjuvormi, kalla peale vahukoor ja riivitud juust.

Samal teemal

Lihtne vokiroog
Prae pannil sibul läbi ja lisa kanaliha tükid. Kalla peale köögiviljasegu ja hauta kaane all kuni minutit. Maitsesta soja kastmega.

Köögiviljasupp
Kuumuta pannil sibul ning kalla hulka köögiviljasegu. Soovi korral prae läbi ka hakkliha. Lisa vesi, lase keema ja maitsesta.

Aasiapärane riis
Pane riis keema. Samal ajal vispelda ühes kausis muna soolaga läbi. Teises kausis sega kokku soja kaste, õli ja suhkur. Kuumale pannile viska sibul, lisa seened ja küüslauk, viimasena köögiviljasegu. Kuumuta kõike paar minutit. Tekita panni keskele tühimik, kalla sinna muna ja prae läbi. Sega kõik läbi ja lisa riis. Viimasena kalla hulka sojakastme segu ja serveeri.