Jazzino

BLOGI | Lihtne bibimbap 

Blogi Jazzinokitchen, 27. veebruar 2019, 21:20
Hõrk õhtusöök! Foto: Jazzinokitchen.blogspot.com
Bibimbap on vist lõuna-korea köögi üks tuntuimaid eksporditud toite. Ehk koos viimasel ajal ülipopulaarseks saanud kimchi'ga? Aastaid-aastaid tagasi käisin ka ise Lõuna-Koreas ning noorteürituse raames tegime ise hiiglasliku bibimbap'i - sellest olen kirjutanud veidi siin blogipostituses, koos minu tollaste muljetega korea köögist. 

Bibimbap ehk Korea riisikauss
4-le

Vaja läheb:

  • 2 dl pudruriisi (sushi-riisi)
  • 300 g veisehakkliha
  • soovi korral 4 muna
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 sale suvikõrvits
  • 200 g pruune šampinjone
  • 100 g mungoa idusid
  • lisaks veel näiteks beebispinatit, rediseid, kimchi't jms
  • praadimiseks seesamiõli

Liha marinaadiks:

  • 3 sl sojakastet
  • 2 sl seesamiõli
  • 1 sl pruuni (rafineerimata) suhkrut
  • 1 mehine või 2 väiksemat hakitud küüslauguküünt

Bibimbap'i kastmeks:

  • 3 sl gochujang'i
  • 2 sl seesamiõli
  • 1 sl pruuni (rafineerimata) suhkrut
  • 2 sl vett
  • 1 sl seesamiseemneid
  • väike törts, nii umbes 2 tl mahedat, nt õunaäädikat 
  • 2 hakitud küüslauguküünt

Serveerimiseks:

  • soovi korral seesamiseemneid

Tee nii: 

1. Sega kokku liha marinaad, mudi hakklihaga korralikult läbi ja jäta marineerima, kuniks ülejäänud koostisosad ette valmistad. Keeda riis pakil oleva õpetuse järgi. Valmista bibimbap'i kaste segades kõik koostisosad omavahel. Maitse ja vajadusel lisa kas tšillipastat, vett või suhkrut. 

2. Lõika porgand ja suvikõrvits tikkudeks, prae eraldi seesamiõlis läbi ning pane eraldi kaussidesse ootele. Kui kasutad teisi köögivilju, valmista ka need ette ning vajadusel prae pannil läbi. Viiluta ja prae ka seened, pese idud ning pane samuti serveerimiskaussidesse. Viimasena prae kõrgel kuumusel läbi hakkliha ning seejärel soovi korral prae iga kausi kohta ka üks muna. 

3. Tõsta riis kaussidesse ning las sööjad tõstavad endale riisile meelepäraseid lisandeid. Viimasena tuleks lisada kaste, umbes 1 sl kausi kohta, seejärel kogu kupatus läbi segada, seesamiseemneid peale puistada ning võibki sööma asuda! 

Vaata pikemat postitust siit!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee