Jazzino

RETSEPT | Valmista herne-mündikreemiga tuuletaskud 

jazzinokitchen.blogspot.com, 7. märts 2019, 06:30
Valmista ühed tervislikud tuuletaskud!Foto: Foto: Jazzinokitchen.blogspot.com
Kui vastlakukleid hakati juba jaanuaris massiliselt müüma, siis ma arvan, et ei pea seda vastlate tähistamist nüüd ühe päevaga ära ka lõpetama. Eriti kuna ülejäänud maailm tähistab paastu algust terve nädala kestvate tähistamiste-pidustustega. 

Retseptist tuleb u 30 tk

Vaja läheb:

Keedutainas:

  • 60 g 2,5% piima
  • 70 g vett
  • 55 g võid
  • 0,5 tl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 70 g nisujahu
  • 110 g muna (umbes 2 suurt muna)

Herne-mündikreem:

  • 250 g külmutatud herneid
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 10-12 lehte värsket piparmünti või 0,5 tl jahvatatud kuivatatud piparmünti
  • u 0,5-1 sl sidrunimahla
  • soola
  • pipart 

Tee nii: 

1. Kuumuta potis vesi, piim, või, sool ja suhkur keemiseni. Sõelu eraldi kaussi jahu.

2. Kui või on sulanud, võta pott tulelt ja lisa ühe korraga kogu jahu. Sega samal ajal hoolega kloppides, kuni jahu on segunenud. Tõsta pott tagasi tulele ja sega hoolega paar minutit, et taignast niisukus välja kuumutada. Võta pott tulelt ning lase taignal veidi jahtuda, et munad lisades tükki ei läheks.

3. Mune on mugav miksriga lisada. Mikserda tainast nii 5-10 sekundit ning siis lisa ükshaaval juurde munad, enne teise muna lisamist tainas korralikult ühtlaseks mikserdades. Loomulikult võid seda ka käsitsi teha. Valmis tainas peaks olema paks ja läikiv.

4. Pane tainas kondiitrikotti ning pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed. Võid profitroolid ka kahe lusika abil vormida. Tee sõrmeots märjaks ning vajuta kuhjadel tekkinud teravad tipud alla - nii tulevad tuuletaskud ühtlasema kupliga.

5. Küpseta 200 kraadi juures pöördõhuta umbes 10-12 minutit, kuni tainas on kerkinud ja tuuletaskud pealt kuldpruunid. Siis alanda kuumus 160 kraadini ning küpseta veel nii 25-30 minutit, olenevalt sellest, kui suured taskud tegid. Lõika taskutel pealt mütsid maha ning lase jahtuda.

6. Kreemi jaoks blanšeeri külmutatud herneid ehk keeda neid 4 minutit ning siis jahuta sõelal külma vee all, et nad oma erksa värvi säilitaksid. Blenderda kõik kreemi koostisosad ühtlaseks, timmi maitse parajaks.

7. Tõsta kreem kas lusikaga või pigista pritskotiga taskutesse, aseta kõigile peale kaas ning serveeri kas kohe või samal päeval.