Jazzino

BLOGI | Pähklised kaeraruudud 

Blogi Jazzinokitchen, 2. mai 2019, 14:17
Mõnusalt muredad kaeraruudud. Blogi Jazzinokitchen
Ka kevadel ei tasu vürtse kapinurka lükata. Blogi Jazzinokitchen on mõnusalt pähklistesse kaeraruutudesse lisanud nii kaneeli kui muuskatpähklit, mis jahedasse kevadpäeva soojust toovad.

Retseptis antud kogustest valmib 8-10 kaeraruutu.

Samal teemal

Vaja läheb:
250 g vähese suhkruga või suhkruta õunakastet
60 g kookosõli
2 muna
0,5 tl vaniljekaunapastat
80 g täistera kaerajahu
40 g kaerakliisid
1 sl demerara suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl purustatud kardemoni, umbes 5-6 kupart
veerand tl jahvatatud kaneeli
veerand tl riivitud muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
väike peotäis meelepäraseid pähkleid, näiteks mandleid, mets- või kreeka pähkleid
soovi korral tuhksuhkrut või toorjuustuglasuur toorjuustust, tuhksuhkrust ja sidrunimahlast

Tee õunakaste ise!
Lõika õunad tükkideks, lase potis vähese veega keema ning surista saumiksriga tükiliseks püreeks. Suhkrut pole vaja lisadagi, sest hästi steriliseeritud purkides säilib püree niigi hästi.

1. Sulata kookosõli ning sega õunakastme ning munadega. Kui kasutad vaniljekaunapastat, lisa kaussi ka see (kasutades vaniljesuhkrut, lisa see koos vürtsidega jahule).

2. Sega teises kausis kokku kõik kuivained.

3. Sega kahe kausi sisud omavahel ning viimasena lisa kolmveerand hakitud pähklitest.

4. Vala tainas nelinurksesse (või u 24-cm diameetriga) vormi ning puista peale ülejäänud pähklid. Küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi, kuni kook on keskelt küpsenud.

5. Serveerimisel lõika ruutudeks ja soovi korral puista peale tuhksuhkrut. Pidulikumal puhul võid teha koogile ka toorjuustukatte maitsestamata toorjuustust, tuhksuhkrust ja sidrunimahlast. Sel juhul jäta viimane veerand hakitud pähkleid glasuuri peale panemiseks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee