Kokka

Hullutavalt head kastmed rohelistele salatitele 

Laura Strandberg, 12. mai 2019, 16:03
Valmista maitsvad kastmed, mida suvistele salatitele lisada.  Laura Strandberg
Nii ongi maitsev salatikaste tihti kõigest paari minutiga valmis. Juba vaid mõte isetehtud ja täpselt sinu maitsele paika timmitud kastmest peaks olema piisav põhjus, et salatitegu tihedamini ette võtta, eriti nüüd, kui keha küsib värske järele ja järjest tärkab isuäratav roheline!

Salatikastmetel on pikk ajalugu. Teatakse, et babüloonlased kasutasid õli-äädikakastet toitudel juba 2000 aastat eKr ja vanad egiptlased lisasid samale kastmele ka ürte. Tummisemaid majoneesiga kastmeid hakkasid tegema prantslased ligi 200 aastat tagasi. Euroopa monarhide laual oli tihti aga rikkalik mitmest köögiviljast koosnev salat, mis oli üle valatud kas sinepi- või mõne ürdikastmega.

Kõigi Nipiraamatus ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

11. mai 2019, 06:42
Kokka koos lastega: meemartsipaniga šokolaadikommid
10. mai 2019, 12:01
Tähtedest koogikaunistus: vahva sõnum emmele
7. mai 2019, 17:27
Vau! See särtsakas köögipõll on iga ema unistus

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee