Kokka

Pühapäeval kokka esmaspäevale mõeldes! Paprika-tomatisupp nõgesepestoga 

Laura Strandberg, 19. mai 2019, 10:49
ESIMESEL PÄEVAL: Paprika-tomatisupp nõgesepestogaFoto: Laura Strandberg
Pühapäev on mõnus päev, mil kokata juba ka uuele nädalale mõeldes. Valmista täna toit, mida saad esmaspäeva õhtul n-ö taaskasutada ning suurema vaevata uue maitsva õhtusöögi valmistada. 

ESIMESEL PÄEVAL: Paprika-tomatisupp nõgesepestoga

Samal teemal

Lihtne toit pühapäevaks - pitsataskud
10. veebruar 2019, 09:58
10 odavat pastarooga
7. jaanuar 2019, 13:23

Magusapoolne kreemine supp ja mõrkjas krehvtine pesto – värske nõges sobib tomatisupi juurde ideaalselt! Toit valmib 1,5 tunniga!

Vaja läheb (neljale):
4 punast paprikat
8 tomatit
1 suurem sibul
4 dl aedviljapuljongit
2 küüslauguküünt
oliiviõli
soola ja pipart

Nõgesepesto:
80 g nõgeselehti
80 g röstitud päevalilleseemneid
80 g parmesani
80–100 ml külmpressitud oliiviõli
0,5–1 küüslauguküüs
veerandi sidruni mahl
soola

Keeda suppi nii:
1. Puhasta paprikad ja lõika need suurteks sektoriteks. Maitsesta soolaga, piserda üle õliga ja rösti 200-kraadises ahjus 50 minutit.
2. Kui paprikad on 30 minutit ahjus olnud, tõsta ahjupannile ka tomatid ja viilutatud sibul ning rösti neid 20 minutit.
3. Samal ajal valmista pesto. Selleks kalla nõgesed üle keeva veega ja lase 5 minutit seista, seejärel kurna nõgesed välja. Tõsta kõik pesto koostisained kannmikserisse ja surista ühtlaseks.
4. Eemalda veidi jahtunud tomatitelt ja paprikatelt nahk.
5. Lase köögiviljad koos puljongiga keema. Alanda kuumust, lisa potti peeneks hakitud küüslauk ja hauta vilju keskmisel kuumusel 10 minutit.
6. Maitsesta soola-pipraga ja püreesta kreemjaks. Serveeri suppi pestoga.

NB! Järgmise päeva kastmeks tõsta kõrvale ⅓ supist!

TEISEL PÄEVAL: Spagetid porgandise Bologna kastmega

Kaste on lihtne ja mõnusalt porgandine variant tuntud klassikalisest kastmest! Porgand teeb selle magusamaks ja ka tervislikumaks. Toit valmib 40 minutiga!

Vajad juurde:
3 porgandit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sellerivars
400 g veisehakkliha
1 tl punet
1 tl kuivatatud basiilikut
soola ja pipart
õli praadimiseks

Valmista kastet nii:
1. Riivi jämedalt porgandid, haki peenelt sibul ja küüslauk, viiluta sellerivars.
2. Pruunista kuumas õlis hakitud sibul ja küüslauk. Lisa pannile hakkliha, veidi hiljem ka porgandid ja seller. Kui liha on küps, vala pannile eilne kaste.
3. Maitsesta kastet soola-pipra, kuivatatud pune ja basiilikuga ning lase sel keskmisel kuumusel u 35 minutit haududa. Samal ajal keeda valmis spagetid.
4. Sega nõrutatud spagetid potis kastmega ja lase enne serveerimist veidi maitsestuda.