Kokka

RETSEPT | Grillitud baklažaan ja seened maapähklikastmes 

Laura Strandberg, 30. mai 2019, 05:25
Veidi vürtsikas grillitud köögiviljaroog maitseb imehästi ja teeb ka kõhu mõnusalt täis!Foto: Laura Strandberg
Kevadel nõuab keha kartuli asemel midagi kergemat. Leevenda seda soovi tervislike ja maitsvate toitudega, mis järgmisel hommikul vöökohal kahetsust ei tekitaks. Veidi vürtsikas grillitud köögiviljaroog maitseb imehästi ja teeb ka kõhu mõnusalt täis!

Vaja läheb (kahele):

  • 1 suur baklažaan või 2 väikest
  • 200 g seeni

Marinaad:

  • 1 küüslauguküüs
  • väike jupp tšillit
  • väike punt peterselli või koriandrit
  • 50 ml oliiviõli

Maapähklikaste:

  • 1 küüslauguküüs
  • väike jupp tšillit
  • väike punt peterselli või koriandrit
  • poole laimi mahl
  • 30 ml vett
  • 70 g maapähklivõid
  • soola ja pipart

Tee nii:

  • Pese ja viiluta baklažaan ning pane köögipaberile kuivama. 30 minuti pärast keera lõigud ümber ja tõsta teise kohta kuivale paberrätikule ning lase veel 30 minutit nõrguda. Seejärel maitsesta soola-pipraga.
  • Marinaadi tegemiseks haki peenelt 1 küüslauguküüs, 1 cm laiune riba tšillit ja
  • petersell. Sega need suures kausis kokku oliiviõli, soola ja pipraga.
  • Pane kaussi ka baklažaaniviilud ja seened ning sega, et need oleksid täielikult maitseseguga koos. Lase köögiviljadel 15 minutit maitsestuda.
  • Grilli köögiviljad kuumal grillil krõbedaks. Samal ajal valmista kaste.
  • Kastme tegemiseks haki peeneks teine küüslauguküüs, väike tšillijupp ja petersell ning püreesta need laimi, vee ja maapähklivõiga ühtlaseks. Lisa maitse järgi ka soola.
  • Serveeri köögivilju kohe koos maapähklikastmega!