Kokka

RETSEPT | Isetehtud šokolaad justnagu Twix (1)

Laura Strandberg, 4. juuni 2019, 07:24
Krõbe karamelline maius, mis maitseb paremini kui poešoks! Laura Strandberg
Seda krõbedat ja karamellist šokolaadimaiust on võimalik kodus uskumatult lihtsalt järele teha ning see maitseb sama hästi või pareminigi veel kui poešoks! Plussina saad kodus timmida paika magususe, samuti mängida karamelli ja küpsise tasakaaluga.

Selle retsepti järgi saad 10 šokolaadipulka, mis valmivad tunniga + jahtumis- ja tahenemisaeg.

Samal teemal

Vaja läheb:
1 pakk magusat muretainast
1 sl võid
1 purk kondenspiima
1 tl soola
150 g piimašokolaadi

Valmista šokolaadipulki nii:

1. Laota muretainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud keeksi- või jäätisevormi ning küpseta seda 180kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni ääred on veidi kuldsed. Lase jahtuda.
2. Sulata potis või, lisa hulka ka kondenspiim ja sool. Kuumuta kondenspiima keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni see karamellistub. Lase jahtuda.
3. Laota jahtunud karamell küpsiseplaadile ja aseta pooleks tunniks sügavkülma.
4. Võta karamelliga küpsis külmast ja lõika sellest umbes 1 × 5 cm tükid.
5. Sulata šokolaad veevannil. Kasta küpsise-karamellipulgad ettevaatlikult sulašokolaadi sisse ja tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud alusel veel 30 minutiks sügavkülma.

Hea teada! Kui sa perega kõiki pulki kohe nahka ei pista, siis tea, et šokolaadipulgad säilivad sügavkülmas õhukindlas karbis vähemalt kuu! Enne maiustamist tuleb need vaid sulama võtta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee