Kokka

Tõeline nostalgiaretsept: kuldkollaseks praetud räimed 

Laura Strandberg, 13. juuni 2019, 17:28
Tõeline nostalgia!Foto: Laura Strandberg
Ka vaid krõbeda kala lõhn meenutab suve vanaema juures ja toob selle maitse suule juba enne, kui esimese ampsu võtad. Praetud räimed koos keedukartulite ja majoneesi-hapukoorekastmega on imemaitsev eestlaslik nostalgiaroog.

Retsepti järgi saab kõhu täis neli sööjat!

Samal teemal

Vaja läheb:
400 g räimefileesid
1,5 dl jahu
1–2 muna
2 tl soola
pipart
õli praadimiseks

Prae kalu nii:
1. Pane puhtasse kilekotti jahu ja kalad ning raputa kõik kalad korralikult jahuseks. Vajadusel lisa jahu juurde, et kalad oleksid ilusti jahused ega kleepuks üksteise külge.
2. Löö väikesesse kaussi muna ja klopi see koos soola ning pipraga lahti. Aseta kalad ükshaaval munasegusse ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt krõbedaks!

Et köök ei haiseks
Mahe praekalalõhn paneb suumahlad jooksma, kuid intensiivselt kala järele lõhnav köök toitu maitsma ei ahvatle. Kalapraadimislõhn pole nii häiriv, kui sa ei aja panni väga kuumaks või praed korraga väiksema koguse kalu. Vanarahva tarkus ütleb, et kala praadimise ajal tuleb panna panni keskele vana saia- või leivatükk. Teise soovituse kohaselt tasuvat pannitäite vahepeal panni puhastada, eriti aga siis, kui kalu on rohkem.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee