Kokka

Suvine ahvatlus: kreemjas rullbiskviit maasikate ja rabarbriga 

Laura Strandberg, 20. juuni 2019, 17:31
Mahlane rullbiskviit on mõnus ahvatlus igal suvisel peolaual.Foto: Laura Strandberg
Hapukas rabarber maasikate ja siidise kreemitäidisega maitseb just suve alguse moodi! Mahlane rullbiskviit on mõnus ahvatlus igal suvisel peolaual.

Rull valmib 45 minutiga + jahtumise aeg ja retsepti järgi saad kaheksa prisket viilu.

Vaja läheb:

Biskviit:
200 g rabarbrit
4 muna
4 sl + 1 sl suhkrut
4 sl jahu
1,5 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis ja kate:
20 g + 120 g tuhksuhkrut
400 g toasooja toorjuustu
250 ml vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
400 g maasikaid

Valmista biskviiditainas ja küpseta:

1. Koori ja tükelda rabarber ning jäta ootele.Foto: Laura Strandberg
2. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged heledaks tugevaks vahuks. Teises kausis klopi üle jäänud munakollased 4 sl suhkruga lahti. Seejärel sega munasegud õrnalt tõstes omavahel kokku.Foto: Laura Strandberg
3. Sega eraldi kausis jahu tärklise ja küpsetuspulbriga. Sõelu kuiv ained samal ajal segades ette vaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas küpsetus paberiga kaetud ja kergelt õlitatud ahjuplaadile.Foto: Laura Strandberg

4. Sega rabarbritükid 1 sl suhkruga ja laota tainale. Küpseta rabarbribiskviiti 180kraadises ahjus u 10 minutit või kuni biskviit on pealt kuldne.Foto: Laura Strandberg

Jahuta biskviit:

1. Pane lauale valmis puhas köögirätik. Kata see küpsetuspaberiga, kuhu puista 20 g tuhksuhkrut. Kummuta selle peale küpsenud biskviit. Eemalda biskviidilt ahjus põhjaks olnud küpsetuspaber.Foto: Laura Strandberg
2. Keera biskviit koos rätikuga rulli ja lase selliselt täielikult jahtuda. Arvesta, et toatemperatuuril kulub selleks 1,5 tundi.Foto: Laura Strandberg

Valmista täidis ja keera rulli:

1. Vahusta toorjuust 120 g tuhksuhkruga kreemjaks. Lisa vahukoor, vanillsuhkur ja vahusta edasi, kuni saad ühtlase kreemi.Foto: Laura Strandberg
2. Tükelda maasikad.Foto: Laura Strandberg
3. Rulli jahtunud biskviit lahti ja kata poolega täidisest. Puista peale maasikad. Rulli biskviit tagasi kokku ja kata pealt ning külgedelt järelejäänud kattega. Serveeri kohe!Foto: Laura Strandberg

Samal teemal

18. juuni 2019, 16:15
Fitlap.ee juht Heikki Mägi jagab jaanipäevaks soovitusi ja kergeid retsepte: väldi ülesöömist nende nippide abil
16. juuni 2019, 11:50
Toit kaheks päevaks: kanašašlõkist saad imemaitsvad ciabatta'd
16. juuni 2019, 10:30
KOKAKOOL | Mis imeasi on bannock ja kuidas seda valmistada?
15. juuni 2019, 12:00
KOKAKOOL | Nipid ja nõuanded. Nii õnnestub Pavlova alati!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee