Tee ise

HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki! 

Jana Olesk, 9. juuli 2019, 12:37
Vanaema kiired kurgidFoto: Jana Olesk
Kes on veidi vaeva näinud, saab juba oma aiasaadusi nautida. Kel aga aeda pole, sel tasub sammud seada turule või kohalikku talupoodi. Et see suvemaitsete aeg liiga ruttu ei lõpeks, tuleb osa maitseid purki püüda.

Meie peres on mõni hoidis, mida ma kohe kindlasti teen: klassikaline maasikamoos, kirsikompott ja kui saak on hea, läheb osa kirsse ka siirupiks. Et see liiga lihtne poleks, lasen oma loomingulisuse lendu ja mängin veidi maitsetega. Just nii, nagu õige tundub.

Mündisiirup limpsi jaoks
Retsepti järgi tuleb mõnus värskendav siirup suvise limonaadi või morsi valmistamiseks. Limonaadi jaoks panen klaasi jääd, valan peale gaseeritud vee ja lisan maitse järgi mündisiirupit. Hapuka joogi saamiseks sobib sinna väga hästi ka tükike laimi või sidrunit. Mündisiirup on tore lisand suvisele jäätisele, talveõhtul ka kuumale kakaole. Mina kasutan siirupi keetmiseks maroko münti, sest see on tugevama maitsega kui õun- või käharmünt.

Kõigi Nipiraamatus ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!
24. juuli 2018, 10:05
Ekspert vastab: kas enne kurkide marineerimist tuleks pesta ka maitsetaimed?
8. august 2015, 08:01
Kuidas saada hoidised tõeliselt õhukindlaks?

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee