Tee ise

HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki! 

Jana Olesk, 9. juuli 2019, 12:37
Vanaema kiired kurgidFoto: Jana Olesk
Kes on veidi vaeva näinud, saab juba oma aiasaadusi nautida. Kel aga aeda pole, sel tasub sammud seada turule või kohalikku talupoodi. Et see suvemaitsete aeg liiga ruttu ei lõpeks, tuleb osa maitseid purki püüda.

Meie peres on mõni hoidis, mida ma kohe kindlasti teen: klassikaline maasikamoos, kirsikompott ja kui saak on hea, läheb osa kirsse ka siirupiks. Et see liiga lihtne poleks, lasen oma loomingulisuse lendu ja mängin veidi maitsetega. Just nii, nagu õige tundub.

Mündisiirup limpsi jaoks
Retsepti järgi tuleb mõnus värskendav siirup suvise limonaadi või morsi valmistamiseks. Limonaadi jaoks panen klaasi jääd, valan peale gaseeritud vee ja lisan maitse järgi mündisiirupit. Hapuka joogi saamiseks sobib sinna väga hästi ka tükike laimi või sidrunit. Mündisiirup on tore lisand suvisele jäätisele, talveõhtul ka kuumale kakaole. Mina kasutan siirupi keetmiseks maroko münti, sest see on tugevama maitsega kui õun- või käharmünt.

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

13. september 2019, 06:56
HOIDISTAMINE | Mida teha seenesaagiga ja kuidas valmistada isemoodi kommimoosi?
15. august 2019, 17:40
STIILSED HOIDISESILDID: prindi oma purkidele nägusad nimed
14. august 2019, 06:15
HOIDISTAMINE | Põhjalik õpetus, kuidas häid maitseid purki panna!
6. august 2019, 08:03
Suvised viljad krõmpsuks üleöö ehk Kiirmarineerimise lihtsad nipid