Kokka

Toit kaheks päevaks: lillkapsa-kukeseene panniroog ja köögivilja-kukeseenekotletid 

Laura Strandberg, 7. juuli 2019, 19:35
Esimesel päeval valmib lillkapsa-kukeseene panniroog.Foto: Laura Strandberg
Esimesel päeval valmista lillkapsa-kukeseene panniroog ja järgmisel päeval kotlettide tegemiseks tõsta kõrvale pool panniroast.

Esimesel päeval: lillkapsa-kukeseene panniroog
Võis praetud lillkapsas, kukeseened ja porru maitsevad oivaliselt! Kes pole veel maitsnud, peavad selle roa kindlalt järele proovima, sest ilma selle mekita pole suvi õige. Toitu saad hõlpsalt ka sügavkülmutada ja kiirel päeval pannil üles soojendada!

Samal teemal

Vaja läheb:
2 suuremat lillkapsapead
3 suvikõrvitsat
3 küüslauguküünt
2 sibulat
1 suure porru heleroheline ja valge osa
1 kg kukeseeni
punt tilli
oliiviõli ja võid praadimiseks
soola ja pipart

Valmista pannirooga nii:
1. Tükelda lillkapsas õisikuteks ja hauta madalal tulel soolases vees pehmeks, seejärel kurna ja sega õisikud 1 sl võiga.
2. Viiluta suvikõrvitsad ja prae neid pannil oliiviõlis.
3. Samal ajal, kui suvikõrvits pruunistub, haki peenelt küüslauk ja sibul ning viiluta porru.
4. Lisa pannile suvikõrvitsale seltsiks ka küüslauk ja kuumuta pannil madalal tulel aeg-ajalt segades, kuni suvikõrvits on kergelt pruunikas. Maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale.
5. Kalla pannile kuuma õli ja 2 sl või sisse jämedalt hakitud seened, sibul ja porru. Kuumuta ande, kuni seentest on eraldunud ja ära auranud enamik vedelikust. Maitsesta seeni soola ja pipraga.
6. Sega seente hulka hakitud till, lillkapsas ja suvikõrvits. Naudi rooga koos värske kartuli ja hapukoorega.

Toit valmib 35 minutiga!

Teisel päeval: köögivilja-kukeseenekotletid
Seene-köögiviljakotletid on hea vaheldus lihakotlettidele ja skeptikutele üllatuseks täidavad need korralikult ka kõhtu. Kes teab, ehk saavad neist suvisel ajal pere lemmikudki.

Küpseta kotlette nii:
1. Klopi munad suures kausis lahti.
2. Kalla eilne köögiviljaroog munade sekka, lisa jahu, veidi soola-pipart ja sega kõik korralikult läbi.
3. Vormi tainast kätega väikesed kotletid ja prae kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks. Toekamaks eineks prae kõrvale ka eilseid keedukartuleid.

Vajad juurde:
2 muna
1 sl jahu
soola ja pipart
oliiviõli praadimiseks

Toit valmib 25 minutiga!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee