Kokka

Mõnus matkatoit, mida lõkkel valmistama ei peagi: kalasalat kodumaise kimchi’ga 

Hele-Mai Alamaa, 16. juuli 2019, 16:14
Sõltuvust tekitav hapukapsapeedisalat.Foto: Hele-Mai Alamaa
Kui lõkke peal pada podistama nii väga ei kutsu, siis sobivad metsatoiduks suurepäraselt ka salatid, mis kodus täielikult valmis teha. Need kaks võtan tavaliselt kaasa koos, kuna salatid sobivad omavahel imeliselt ja lähevad kotis söögikohta jõudmise ajal paremaks.

Retseptide järgi saavad kõhu täis neli matkalist!

Samal teemal

Kalasalat teeäärsest kioskist
Suvel ilmuvad tee äärde ajutised kioskid, kust saab värsket kartulit, hernest ja suitsukala. Mina tahan alati kohe peatuda ja midagi osta. Kraam on enamasti värske ja aus.

Vaja läheb:
0,5 kg noori kartuleid
1 tl võid
3 värsket soolakurki
pundike rediseid
paar tomatit
200 g kuumsuitsulõhet
tilli-soola-pipart

Valmista kalasalatit nii:
1. Keeda kartulid koorega. Kui mugulad on veel kuumad, võid neile peale panna võikillu (või natuke oliiviõli), soola ja tilli. Lase pisut jahtuda ja poolita.
2. Haki soolakurgid, redised ja tomatid suupäraseks, puhasta kala. Las kõik tükid olla parajalt suured. Nii saavad seltskonnas leiduvad lapsed (#jakõikneedkesmidagieisöö) kerge vaevaga välja õngitseda komponendid, mida nad söövad.
3. Sega salatimaterjal kokku. Soola-pipraga ära koonerda, tilliga samuti mitte. Ja kastet tõesti polegi vaja.

Kalasalat teeäärsest kioskist. Foto: Hele-Mai Alamaa

Tahan-ka-olla-kimchi ehk hapukapsapeedisalat
See on oigama panev ja sõltuvust tekitav «salatipoiss», üks minu kõige rohkem kasutusel olevatest retseptidest. Sobib absoluutselt kõigega ja kaob piknikulaualt esimesena. Kõik, kes maitsevad, lubavad kohe kodus järele teha.

Vaja läheb:
0,5-1 kg hapukapsast (oleneb, kui kanget salatit soovid)
2 väikest keedupeeti
2-3 kange eestimaise küüslaugu küünt
2 tšillikauna
suur punt peterselli-koriandrit
2 sl oliiviõli r sorts sidrunimahla

Valmista hapukapsasalatit nii:
1. Riivi keedupeet, purusta küüslauk, haki tšilli ja maitseroheline.
2. Keera kõik hakitu koos hapukapsaga segamini.
3. Nirista peale oliiviõli ja sidrunimahla ning sega korralikult. Tea, et iga päevaga läheb see maitsekooslus aina paremaks. Terviseks!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee