Kokka

Magus ahvatlus: värskete marjade ja jogurtikreemiga Pavlova koogikesed 

Laura Strandberg, 3. august 2019, 11:43
Marjadega kaunistatud Pavlovatele ei suuda keegi vastu panna!Foto: Laura Strandberg
Oi, kuidas marjadega kaunistatud Pavlovad suvisel peolaual kätt sirutama ahvatlevad! Magus krõmps besee, veidi hapuka alatooniga kreem, peal värsked marjad ... mmm!

Pavlovad valmivad 2 tunniga + jahtumise aeg! Selle retsepti järgi saad 8 keskmist Pavlovat!

Vaja läheb:

Pavlova põhjad:
7 toasooja munavalget
0,5 tl soola
350 g tuhksuhkrut
3,5 sl vett
2 sl maisitärklist
1 tl äädikat
veidi võid panni määrimiseks

Jogurtikreem:
200 ml vahukoort
60 g suhkrut
250 g Kreeka jogurtit

Kaunistamiseks:
meelepäraseid värskeid marju
kuivatatud marju
pähkleid
šokolaadi

Tee nii:

Mikserda tainas

1. Vahusta munavalged soolaga keskmisel kiirusel kergeks vahuks. Seejärel lisa vähehaaval suhkur ja mikserda segu tugevaks läikivaks vahuks.Foto: Laura Strandberg

2. Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis ja äädikas ning vahusta veel umbes 10 sekundit.Foto: Laura Strandberg

Küpseta Pavlova põhjad

Küpseta Pavlova põhjad.Foto: Laura Strandberg

1. Kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga. Piserda paberile veidi vett.
2. Tee küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga kaheksa ühesuurust ringi, kuid jäta paberi äärtest ja ringide vahelt 1,5 cm vabaks.
3. Jaga munavaht ringide vahel võrdselt ära.
4. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta põhjasid 120kraadises ahjus umbes 1 tund ja 20 minutit või kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Täpne küpsetamise aeg oleneb ahjust ja munade värskusest.
5. Lülita ahi välja ja jäta paadikesed praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üle öö jahtuma.

Valmista kreem ja kaunista

1. Vahetult enne serveerimist valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga, kuid mitte liiga tugevaks vahuks. Seejärel lisa juurde jogurt ja mikserda veidi veel, kuni saad ühtlase tekstuuriga kreemi.Foto: Laura Strandberg
2. Säti Pavlova põhjad serveerimisalusele. Tõsta iga paadikese peale kuhjaga kreemi. Seejärel kata kreem värskete marjadega.Foto: Laura Strandberg
3. Kaunistamiseks puista paadikesed üle pähklipuru, kuivatatud marjade või hakitud šokolaadiga. Tõsta koogid lauale ja nautige kohe!Foto: Laura Strandberg

Samal teemal

8. juuli 2019, 05:08
HOIA NENDEST EEMALE! 22 toitu, millest mees peab pärast 40. sünnipäeva kindlasti loobuma!
27. juuni 2019, 06:19
SUVINE MAGUSTOIT: suus sulav krõbe besee magusate maasikatega
11. juuni 2019, 07:25
SUVINE RETSEPT | Marjade ja vahukoorega tassimagustoit

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee