Kokka

HOIDISTAMINE | Pane purki krõmpsud kurgid, mündine õunamoos ja kodune ketšup! 

Jana Olesk, Källomäe Hobitalu perenaine, 3. august 2019, 07:24
Käes on suur hoidiste tegemise aeg. Foto: Jason Briscoe/Unsplash
August on igale aiapidajale ja metsas käijale helde aeg. Kui suvealguse hoidised on magusad, siis mida aeg edasi, seda soolasemaks, vürtsikamaks ja õunasemaks asi kisub.

Soolaseid hoidiseid olen teinud juba ajast, mil lapsed olid väikesed. Sööjaid jagus sissetehtule alati. Oma esimest retseptivihikut, mis on tänini alles ja kasutusel, hakkasin pidama vist juba kuuendas klassis. Lihtsalt tuli selline mõte. Sinna olen aastatega kogunud nii mõnegi vanaema või sõbranna vanaema põneva retsepti. Enamjaolt ikka soolasema varjundiga. Moos tuli meie pere lauale rohkem vanaema ja ema keldrist. Pärast maale kolimist hakkasin moosi ka ise keetma, sest aed andis marju ja õunu, nii et kõike kohe ära süüa ei jaksanud.

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

9. juuli 2019, 12:37
HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki!
2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee