Nipid

Suvised viljad krõmpsuks üleöö ehk Kiirmarineerimise lihtsad nipid 

Laura Strandberg, 6. august 2019, 08:03
Suvi on hea aeg kiirmarinaadideks. Peaaegu iga köögivili, mis turul või aias saadaval, sobib purki panemiseks ja on juba lähiajal nautimiseks valmis. Foto: Laura Strandberg
Suvi on hea aeg kiirmarinaadideks. Peaaegu iga köögivili, mis turul või aias saadaval, sobib purki panemiseks ja on juba lähiajal nautimiseks valmis. See ei nõua kaanetamist, käib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb suviselt hästi.

Kiirmarineerimiseks sobivad kõige paremini värskelt korjatud ja kõige ilusamad köögiviljad. Veidi plekilistest viljadest tee suppi või jäta need pikemaks säilitamiseks. Teades marineerimise baasretsepti, saad seda timmida igale köögiviljale sobivaks. Kiirmarineerimise võlu on, et võid proovida erinevaid äädikaid ja ürte ning tulemust hinnata juba mõne tunni või päeva pärast ning siis retsepti muuta, et uuesti katsetada. Lase fantaasial lennata!

Inspiratsiooniks marinaadi maitsestamisel

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

3. august 2019, 07:24
HOIDISTAMINE | Pane purki krõmpsud kurgid, mündine õunamoos ja kodune ketšup!
9. juuli 2019, 12:37
HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki!
2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee