Kokka

Kosutav matkatoit: kartulipada kookospiima ja väikese vürtsiga 

Hele-Mai Alamaa, 10. august 2019, 10:11
Retsepti järgi valmib mõnus ühepotiroog, kus kodumaised kartulid-oad-sibulad saavad juurde väikese lõunamaise särtsu.Foto: Hele-Mai Alamaa
Hele-Mai Alamaa (45) on fotograaf, kellele meeldib matkata ja looduses nii süüa valmistada kui ka süüa. Selleks on ta välja mõelnud nutika karbisüsteemi, mis teeb toiduvalmistamise looduses lihtsaks, ja innustab ehk sindki metsa minema.

Retsepti järgi valmib mõnus ühepotiroog, kus kodumaised kartulid-oad-sibulad saavad juurde väikese lõunamaise särtsu. Eriti hästi sobib see soojendav metsatoit juba pimedamateks õhtuteks.

Paki metsa kaasa (neljale):

  • 1 sibul
  • võid praadimiseks
  • 2 küüslauguküünt
  • poole pöidla suurune ingveritükk
  • 1 tl garam masala’t
  • 1 tšillikaun või -helbeid (soovi korral)
  • 1 purk kookospiima
  • väike pudel vett
  • 0,5 kilo värskeid kartuleid
  • 2 suurt peotäit Türgi ube
  • kirsstomateid
  • soola-pipart
  • värsket koriandrit (soovi korral)

Samal teemal

Valmista pajarooga nii:
1. Koori ja haki sibul ning saada see ohtra võiga pannile vaikselt klaasistuma. Lase sel kohe rahulikult olla, jälgi vaid, et kõrbema ei kipu.
2. Kui sibul on klaasjas, lisa pannile hakitud küüslauk ja ingver, jätka praadimist.
3. Paari minuti möödudes viska pannile ka garam masala või mõni muu karripulber, mida sul juhtub olema. Tšilli ka. Anna neile veidi kuuma.
4. Kalla sekka kookospiim ja sama palju vett.
5. Haki kartulid kuubikuteks (siis keevad kiiremini) ja valmista ette oad: pese need, lõika ära sabad ning tükelda suupäraseks. Kalla kõik potti. Vaata, et kogu kraam oleks kenasti vedelikuga kaetud, vajadusel lisa vett. Keeda, kuni kartulid on valmis.
6. Lõpus viska sisse poolitatud kirsstomatid, maitsesta rooga soola-pipraga, ja head isu!

METSAKARP TÖÖTAB NII!
Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. See tuleb täiesti mõistliku suuruse ja raskusega ning kaasas pole midagi üleliigset. Metsas läheb kõik ühte potti kokku! Karbikaant saad kasutada lõikelauana ja karpi ennast hiljem prügikastina

METSAS LÄHEB VAJA:
• lõkke süütamise vahendeid või priimust
• kastrulit või panni
• nuga
• igale sööjale kahvlit või lusikat ja kausikest