Jazzino

Hooaja lemmik magusroog: kodune õunakook ricotta ja mandlitega 

Blogi Jazzinokitchen, 28. august 2019, 16:30
Mida paremat saab olla koogist, mis valminud oma aia õuntest?!Foto: Blogi Jazzinokitchen
Tundub, et sel aastal on ilm õuntega helde olnud ning puud on ubinatest lookas. Jagamegi üht koduse õunakoogi retsepti, kus mahlasust lisamas ricotta ja mandlid ning särtsu andmas kardemon-kaneel. 

Kook valmista 20 cm läbimõõduga vormi.

Samal teemal

Vaja läheb:
2 muna
50-60 g rafineerimata suhkrut
80 g odrajahu
50 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl purustatud kardemoni, ehk u 10 väikest kupart
85 g võid
300 g ricotta't (neljakandilises pakis)
300 g koduaia õunu, puhastatud kaal

Tee nii:
Vahusta munad suhkruga, teises kausis sega odra- ja mandlijahu küpsetuspulbri ja vürtsidega. Sulata või ning sega ricotta'ga. Puhasta ja haki õunad. Sega kolme kausi sisud omavahel koos 2/3 õuntega ning vala 20 cm lahtikäivasse küpsetusvormi. Puista ülejäänud õunad koogile, tükke veidi taignasse surudes.

Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga (või 200 juures ilma pöördõhuta) umbes 35 minutit, kuni tainas on küps ning õunad jumekad. Serveeri kohe soojalt või leigelt, kuigi hea on kook ka jahtunult.

Vaata teisi retsepte siit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee